Back to top

Min bästa väns mamma har drabbats av bröstcancer. ...

Min bästa väns mamma har drabbats av bröstcancer. Den första operationen är snart och det är svårt att säga hur allvarligt det är än. Jag vill verkligen finnas där för min vän och undrar vad mer jag kan göra än att låta henne veta att hon kan komma till mig och prata närhelst hon vill. Jag tänker att kanske finns det olika forum, inte enbart webbaserade, där hon kan träffa likasinnade. En toppengrej, tror jag, hade varit om man kunde träffa andra i liknande eller samma situation och prata och diskutera med dem. Googlar, men hittar inget. Vet ni något bra? Min vän stänger sig gärna som en mussla, och även om jag absolut inte vill tvinga in henne i något så kanske en liten puff hade varit bra..???

Hej!

 

Vad bra att du vill ställa upp för din kompis. Många i din kompis situation berättar att man uppskattar att bli lyssnad på, men inte vill ha goda råd eller uppmuntran om man inte ber om det.

 

Genom att anmäla sig till Snacka kan din kompis få kontakt med andra i liknande situation. Man bestämmer själv om man vill ses eller ha kontakt på annat sätt. Föreningen Ung Cancer ordnar också gruppträffar på flera håll i landet.

 

Även om din kompis inte vill prata så mycket om cancern är det skönt att ha en bra vän att få vara som vanligt och ha kul med.

 

Hälsningar,

näracancer.se

2014-07-03