Back to top

Min mamma har inre lång tid kvar

Ellinor

2017-08-30 23:22:10

Min mamma har inte lång tid kvar nu. Ett par veckor ger läkaren henne, men jag vill inte att hon ska ha ont, vill att det ska vara över för hennes skull så hon slipper, men samtidigt är man självisk och tar vara på varje sekund som hon finns där. Även fast cancer har ändrat mycket hos den mamma jag är van vid så är det ju ändå min mamma som ligger där. Jag hoppar mellan hopplöshet och hopp. Ilska och sorg. Vet precis vad som kommer, men jag tror ändå att allt kommer bli som förr. Tror inte jag förstått att hon ska försvinna. Jag tror fortfarande att det här bara är en period och sen kommer hon vara där hemma pigg och glad igen. Någon som känner igen sig i förnekelse? Kommer det komma som en käftsmäll sen när hon väl är borta? Hon vann Inte denna gång, cancern vann. Jävla jävla cancer att du förstörde en sån fin människa. En sån pigg och lycklig människa. Du kom och sög ur all hennes energi. Och hon har kämpat mot dig och försökt behålla samma energi som hon hade innan och blivit så frustrerad när det inte har gått. Snart får du vila mamma, vilken kämpe du varit. Jag är tjugotvå år och cancern har hägrat i mitt liv i tre år nu. Den har sugit upp all min energi också. Jag läste underbara Claras inlägg om hennes mamma och hon beskrev allt jag känt genom åren. Snart har inte jag någon att oroa mig över. Snart slipper jag se min mamma lida, snart slipper jag höra dåliga besked och falla samman, snart är min familj frisk. Detta kommer bli det jobbigaste jag någonsin kommer gå igenom och jag stålsätter mig. Just nu lägger jag allt mitt åt sidan och lever för dig mamma. Önskar du får slippa snart. Du förtjänar så mycket mer än att tyna bort i en sjukhussäng. Du är den vackraste personen jag träffat och att få ha haft dig som mamma har varit en ära.

Ellinor - 2017-08-30 23:22:10
Anonym

2017-09-08 19:42:08

Hej, är en tjej på 13 år som nyss fått reda på att min mamma inte kommer opereras och aldrig mer bli frisk. Vet inte hur lång tid hon har kvar och leva. Känner igen mig i din berättelse❤️

Anonym - 2017-09-08 19:42:08
Förtvivlad

2017-09-11 19:32:55

Jag fick reda på att min mamma hade cancer för fyra veckor sedan och då sa läkaren att hon hade ca. fyra veckor kvar att leva. Det finns inget som går att jämföra med den otäcka känslan man får i hela kroppen vid ett sådant besked. Hur ska man ens hantera en sådan situation. Jag saknar min mamma redan och hon är fortfarande här. Hjärtat brister.

Förtvivlad - 2017-09-11 19:32:55
Matilda

2017-10-02 13:48:19

Styrkekram till dig ”Förtvivlad”!❤️ Min mamma dog för ett år sedan och tänkte att jag aldrig skulle klara mig utan henne. Vi var som bästa vänner och jag kunde säga allt till henne och hon förstod mig alltid. När hon dog kändes det som att hela min värld rasade och att den aldrig skulle byggas upp igen. Men tro det eller inte. Nu ett år senare är saknaden och sorgen fortfarande stor, kommer nog alltid vara det. Men jag märker att jag KAN leva utan henne. Det blir bara på ett annat sätt. Kag tänker ofta Vad skulle mamma ha sagt nu och det kan ge mig tröst, som om hon ändå är här på något sätt.

Kram igen❤️

Matilda - 2017-10-02 13:48:19
Sandra

2017-11-07 21:27:34

Hej. Läst era texter och jag känner igen mig så. Jag är 15 och ser redan hur min mamma sakta tinar bort. Allt började med magont och nu en cancer som aldrig kommer försvinna.

Det jobbigaste är ju att man inte vet hur man ska må, jag känner mig så tom men samtidigt så fylld med så mycket ångest och sorg, men också ilska. Hade inte läkarna vart så sega kanske dem hade kunna lyckas rädda henne?

Sandra - 2017-11-07 21:27:34

Skriv ett svar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)

Forumregler

Forumet är till för dig upp till 30 år som står nära någon som har cancer.

Alla inlägg ska vara anonyma. Därför tillåter vi inte bilder i inläggen.Det går bra att använda sitt förnamn. Utelämna inga andra personers namn.

Vi granskar alla inlägg i efterhand och plockar bort innehåll som kan ses som stötande, kränkande eller inte följer ovanstående regler.

För att få mer kontakt med varandra än vad forumet kan erbjuda- anmäl er till vår kontaktförmedling Snacka

Reklam får inte förkomma. Länktips i foruminlägg tas bort. Här på Nära Cancer kan du hitta information och länkar som är granskade och utvalda av redaktionen. Kontakta oss gärna på kontakt@naracancer.se om du har tips på länkar vi borde lägga upp.

Materialet i forumet kan komma att användas för forskning.